Vücut Yapısı
Alman Çoban Köpeklerinin vücut yapıları ile ilgili çeşitli bilgiler aşağıda sıralanmıştır.
Açılar
Alman Çoban Köpeğinde doğru vücut ölçüleri bu şekildedir.
İskelet Yapısı
Ana kemikler:
01. Paryetel kemik 02. Oksipital protüberans 03. Frontal kemik 04. Temporal kemik 05. Elmacık kemiği 06. Yanak kemiği 07. Üst çene kemiği 08. Alt çene kemiği 09. Vertebra 10. Kürek kemiği 11. Humerus 12. Göğüs kemiği 13. Radium 14. Ulna 15. Karpus 16. Metakarpus 17. Falanks 18. Koksigeal vertebra 19. İliyak kemiği (ileum) 20. Femur 21. Patella 22. Tibia 23. Fibula (baldır kemiği) 24. Kalkaneum 25. Tarsus 26. Metatarsus 27. Falanks 28. Kaburgalar
Kraniofasiyal Eksen
Kraniofasiyal eksen (Kranial aks AB ve fasiyal aks CD)Alman Çoban Köpeklerinde birbirlerine paraleldir. Bu paralelliğin dışına çıkan herhangi bir sapma, çeşitli derecelerde deformasyonu gösterir. Doğru kraniofasiyal oran 1:1 dir.
Kulakların Yapısı
A. Doğru duruş
Alman Çoban Köpeğinin kulakları orta boyda ve dik olmalıdır. Her iki kulakta aynı boyda ve yapıda, kulak içi öne bakar pozisyonda ve sivri uçlu olmalıdır.
B. Birbirinden çok ayrık kulaklar
C. Birbirine çok yakın kulaklar
D. Tam dikilmemiş kulaklar
Dişler
A. Insizorlar(Öğütücü Dişler)
B. Kaninler (Köpek Dişleri)
C. Premolarlar
D. Molarlar
İnsan ve diğer hayvanlardan farklı olarak , Alman Çoban Köpeklerinin dişleri çok farklı bir yapıdadır diş minesi üzerindeki tabaka yoktur.. Bu yüzden dişleri her zaman bembeyazdır (Tartar oluşmadığı veya farmakolojik renk değişiklikleri olmadığı sürece)
Görüş Alanı
Çok uzun kafatasına sahip bir köpeğin görüş açısı 270° yi bulabilir. Teleskopik görüş ise çok dar bir açıya sahiptir ve direkt görüş sınırlanmıştır.
Daha basık kafatasına sahip bir köpekte teleskopik görüş 200° ile sınırlanmıştır. Fakat direkt teleskopik görüş ise biraz artmıştır.
Standart Oranlar
Sarı çizgi yerden omuzlara olan yüksekliği ifade eder, bu ölçüm, bir şerit aracılığı ile hayvanı sert bir zemine yerleştirerek yapılmalıdır. Beyaz çizgi ise tüm vücut ölçüsünü ifade etmektedir ki Alman Çoban Köpeklerinde omuz yüksekliği ile vücut uzunluğu arasındaki oran % 111 ile %125 arasında değişir.
Patiler
A. Doğru Ön Pati Ayak yuvarlak hatlı, kavisli parmaklara ve birbirine yakın parmak tabanlarına sahip olmalıdır.
B. Açık Ön Ayak Bu gerçekten ciddi bir kusurdur. Parmak araları olması gerektiğinden çok daha açıktır ve kavisli değildir. Hareket halinde köpeğin ayağı elastiki dinlenme pozisyona sahip değildir.