Dişi mi yoksa erkek köpek mi almalıyım?

Dişi Alman Kurtları, daha küçüktür ve evde beslemek için, erkeğine göre daha uygundur. Dişiler, asla baş kaldırmazlar. Kaldırsalar bile bu çok nadirdir. Dişiler, köpekler konusunda acemi olan kişiler için daha uygundur, ve üstelik eğitimcilerini memnun etmek için çabalarlar. Bu yüzden, ailede köpek konusunda tereddütleri olan bir üye varsa, dişi almak daha uygun bir seçimdir.

Dişi Alman Kurdu eğitimi

Dişilerin yılda 2 kez kızgınlık/çiftleşme evresi vardır; erkek alman çoban köpekleri ise, ne zaman kızgınlık dönemindeki bir dişiyle karşılaşsa çiftleşme evresine girebilirler. Schutzhund eğitimi için, dişi köpekler her zaman daha uyumludur. Erkekler, sahiplerini daha çok zorlayabilirler.

Erkek Alman Kurdu eğitimi

Eğer köpek yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız, her zaman tercihinizi dişiden yana kullanmalısınız. Köpek alırken, sadece standart bir korunma amacı güdüyorsanız, dişi bir Alman Kurdu tam size göredir. Yabancılara havlamayı öğrenerek korumacı bir köpek haline gelebilirler. Köpeğinizin havlamaya gerek gördüğü bir yabancı da zaten büyük ihtimalle zararlı biridir, ve ya polis ya da silah zoruyla  evinize girmesi önlenmelidir. Schutzhund eğitimini en yüksek seviyede tamamlayacak bir köpek istiyorsanız da, erkek seçmelisiniz. Çok az dişi Alman Kurdu bu eğitimi en üst düzeyde tamamlayabilmektedir. Dişiler, ulu orta yere veya bahçenizdeki çiçeklerin üstüne çiş yapmazlar.

Alman Kurdu erkek ve dişi köpek