Alman Kurdu benim için uygun köpek mi?

Alman Çoban Köpeği, emek isteyen bir türdür. Kurtarma operasyonlarına gelen çoğu köpeğin eğitimsiz olduğunu görüyoruz. Bu sebeple, ailenin köpeğin bakımına ve eğitimine çok büyük önem vermesi gerekmektedir. Bu köpeklerin enerjileri çok yüksek seviyededir. Bu enerji onların rahatlıkla kurtarma ve rehber köpekleri olarak seçilmelerinde önemli rol oynar.

Alman Kurdu eğitimi Alman Kurdu eğitimi ve satışı 

Dizinizin dibinde oturacak miskin bir köpek istiyorsanız, Çoban Köpeği sizin için uygun seçim olmayacaktır. Alman Çoban Köpekleri'nin zeka seviyeleri de oldukça yüksektir. Kendilerine bir görev verilmediği zaman, genelde kendi işlerini kendileri yaratırlar. Diğer köpek türleri gibi, Alman Çoban Köpeği de sosyal bir hayvandır ve kendini ailenin bir parçası olarak hissetmek ister. Sadakate önem veren bir canlı olduğundan, evin sadece arka bahçesinde beslenecek bir hayvan olarak görülmemelidir. Alman Çoban Köpekleri büyük hayvanlardır.

 Alman Kurdu eğitimi Alman Kurdu satışı ve eğitimi

Apartman daireleri bu köpekler için çok uygun yerler değildir ve eğer böyle bir dairede yaşıyorsanız, Alman Çoban Köpeği almak için başka bir yere taşınmayı beklemelisiniz. Alman Çoban Köpekleri sürekli olarak dışkılarlar. Genelde seslerini yükseltirler, havlayarak veya uluyarak iletişim kurmak istediklerini belirtirler. Uzun süreli yalnız bırakıldıklarında, havlamaları problemli bir hal alabilir. Köpek kokusuna katlanamıyorsanız, Alman Çoban Köpeği size pek uygun değildir. Üstelik su geçirmeyen kürkü sebebiyle, banyo yapmak da bu köpek için bir işkence gibidir. Bir Alman Çoban Köpeği, sahibine olan saygısıyla bilinir. Köpeğinize bu saygı duygusunu aşılamak da zor kullanarak değil, köpeğe eşit derecede saygı göstererek aşılanabilir.